معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: بطور هیچگونه واقعیتی وجود ندارد که یک هیئت 60 نفره از ایران با هزینه دولت به نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری چین اعزام شده باشند. در واقعیت، اعضای هیات ایرانی هزینههای خود را پوشش میدهند و از یارانههای ارائه شده توسط دولت چین بهرهمند نمیشوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، چند روز گذشته در فضای مجازی، یک نامه منتشر شد که بر اساس آن، 6 نفر از مدیران و مسئولان قرار است به چین برای حضور در نمایشگاه و رویداد تجارت و سرمایهگذاری ارسال شوند. در این نامه، یک فهرست 60 نفره برای صدور مجوزهای ماموریت خارجی ذکر شده است. با انجام تحقیقات توسط خبرنگار ایلنا مشخص شده است که این فهرست شامل نامهای تجار و سرمایهگذاران ایرانی است. این شائبه بوجود آمده که این 60 نفر با هزینه دولت و به صورت رایگان در نمایشگاه گوانجو حضور داشته باشند.
"علی فکری"، رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا این ادعا را تکذیب کرده و بیان کرده است که به هیچ وجه این گونه نیست که یک هیأت 60 نفره از ایران با هزینههای دولت به رویداد تجارت و سرمایهگذاری چین اعزام شوند.
معاون وزیر اقتصاد افزوده است که نمایشگاه سرمایهگذاری سیفیت از بزرگترین نمایشگاههای جهانی در زمینه سرمایهگذاری است که پس از برداشت محدودیتهای کرونایی، این رویداد به صورت حضوری برگزار میشود. وی تأکید کرد که به دلیل یارانههایی که دولت چین ارائه میدهد، تجار و فعالان بخش خصوصی و دولتی از تمام کشورها از این فرصت برای معرفی فرصتهای اقتصادی خود به سایر کشورها بهرهمند میشوند و هزینه حضور خود را پوشش میدهند.
وی ادامه داد: فعالان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران نیز در سالهای گذشته از این فرصت برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای خود استفاده کردهاند.