معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره رشد تجارت الکترونیکی و تغییرات در حوزه توزیع لاستیک و موبایل اظهار داشت که تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش یافته است. به منظور حل مشکلات نظام توزیع لاستیک، تصمیم گرفته شده تا توزیع این محصول به صورت آنلاین انجام شود. همچنین، در حوزه موبایل نیز معیار رتبهبندی واردکنندگان تغییر کرده است.
به گزارش ایسنا، در همایش روز ملی تجارت الکترونیکی، علیرضا شاه میرزایی اظهار داشته است که ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال برابر با ۱.۳۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۵ درصد رشد داشته است. همچنین، تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی در این دوره ۱.۸ میلیارد تومان بوده است، که نسبت به شش ماهه سال گذشته ۲۸ درصد رشد داشته است. در طی سال گذشته، تراکنشهای فراوانی در پورتهای کشور انجام شده است، به عنوان مثال تنها در نانواییها، میلیونها تراکنش انجام شده است.
معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که متوسط مبلغ تراکنشهای تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال ۷۳۴ هزار تومان بوده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته است. علاوه بر این، ارزش معاملات الکترونیکی دولتی نیز در این دوره برابر با ۵۰۲ هزار میلیارد تومان بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۲ درصد رشد داشته است. تعداد معاملات الکترونیکی دولتی نیز ۳۲۱ هزار بوده است، که در شش ماهه اول امسال نسبت به شش ماهه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است.
وی بیان داشته است که تعداد کل اینمادهبا توجه به اطلاعات ارائه شده، معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسهای درباره رشد تجارت الکترونیکی و تغییرات در حوزه توزیع لاستیک و موبایل صحبت کرده است. او اعلام کرده است که تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد داشته است. به منظور مواجهه با مشکلات نظام توزیع لاستیک، تصمیم گرفته شده است که توزیع این کالا به صورت آنلاین انجام شود. همچنین، در حوزه موبایل نیز معیار رتبهبندی واردکنندگان تغییر کرده است.
به گزارش ایسنا، در همایش روز ملی تجارت الکترونیکی، علیرضا شاه میرزایی اعلام کرده است که ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال برابر با ۱.۳۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۵ درصد رشد داشته است. همچنین، تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی در این دوره ۱.۸ میلیارد تومان بوده است، که نسبت به شش ماهه سال گذشته ۲۸ درصد رشد داشته است. در طی سال گذشته، تراکنشهای فراوانی در پورتهای کشور انجام شده است، به عنوان مثال تنها در نانواییها، میلیونها تراکنش انجام شده است.
معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که متوسط مبلغ تراکنشهای تجارت الکترونیکی در شش ماهه ابتدای امسال ۷۳۴ هزار تومان بوده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته است. علاوه بر این، ارزش معاملات الکترونیکی دولتی نیز در این دوره برابر با ۵۰۲ هزار میلیارد تومان بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۲ درصد رشد داشته است. تعداد معاملات الکترونیکی دولتی نیز ۳۲۱ هزار بوده است، در شش ماهه اول امسال نسبت به شش ماهه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است.
با توجه به توصیف شما، معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت تجارت الکترونیکی و مصوبات مربوط به حوزه عرضه لاستیک و موبایل اظهارات زیر را داده است:
درباره حوزه عرضه لاستیک، شاه میرزایی به مسائل موجود در نظام توزیع اشاره کرده و بیان کرده است که در این حوزه تولیدکنندهها به اندازه کافی سود نمیبرند در حالی که عوامل توزیع سود بیشتری را به دست میآورند. او با تأکید بر ناعادلانه بودن این نحوه توزیع، پیشنهاد داده است که توزیع لاستیک در بستر الکترونیکی انجام شود تا با نظارت و شفافیت بیشتری در عرضه این کالا ایجاد شود. به همین دلیل، در دو هفته گذشته مصوباتی در حوزه تنظیم بازار لاستیک و روغن موتور اتخاذ شده است که بر اساس آن، تلاش میشود تا این کالاها به صورت الکترونیکی فروخته شوند یا سکوهای الکترونیکی برای عرضه آنها ایجاد شود. در این سکوها، دارندگان کالا به خریداران معرفی میشوند و موجودی فروشگاهها به صورت شفافیت بیشتری نمایش داده میشود.
همچنین، در حوزه موبایل نیز مصوباتی اتخاذ شده است. شاه میرزایی اعلام کرده است که تصمیم گرفته شده سقف واردکننده موبایل براساس میزان واردات گذشته نباشد، بلکه معیار رتبهبندی واردکنندگان بر اساس تاریخچه شفاف واردات آنها باشد. به این ترتیب، ارائه موبایل به صورت شفاف در سامانه مدنظر قرار خواهد گرفت.
شاه میرزایی در ادامه اشاره کرده است که نمایندگان مجلس اخیراً در بررسی و تصویب لایحه هفتم توسعه، ماده ۴۸ آن را با رای مثبت تصویب کردهاند. بر اساس این ماده، شرکت پست مسئولیت ایجاد یک سکوی ملی برای توزیع کالا و تجارت الکترونیکی را دارد. در این ماده آمده است که برای هر مرسوله، یک شناسه یکتا صادر شود. اما شاه میرزایی به طور مخالف با اادعای ماده ۴۸ لایحه هفتم توسعه است و معتقد است که دولت نیز مخالف این ماده است. او با بیان اینکه ایجاد یک سکوی ملی و اختصاص شناسه یکتا به همه مرسولات تجارت الکترونیکی نباید مسئولیت دولت باشد، تأکید میکند که این ساماندهی باید در بخش خصوصی انجام شود و به صورت خودجوش و توسعهیافته پیش برود.