تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 11 اردیبهشت 1404    احادیث و روایات:  Ø§Ù…ام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عباØ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

نوین پرداخت

سایبان ماشین

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه ایرانیان

مهاجرت به آلمان

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

دوره باریستا فنی حرفه ای

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

خرید یوسی

ایونا

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

گوشی موبایل اقساطی

قیمت ساندویچ پانل

پنجره دوجداره

ناب مووی

خرید عطر

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

مهد کودک

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

بخور سرد و گرم

مانتو اداری

تالار ختم

کامیون

تور تایلند

سوالات مصاحبه دکترا

مبلمان کلاسیک

ظروف الومینیومی یکبار مصرف

چمن مصنوعی

 




محبوبترینها


آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1875054251




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استفاده از چک دیجیتال به تعداد ۵۳ هزار نفر در کشور افزایش یافته است


معاون بانک مرکزی اعلام کرد که در حال حاضر ۵۳ هزار نفر در کشور از چک دیجیتال استفاده می‌کنند. او افزود که ۱۱ بانک چک دیجیتال را عملیاتی کرده‌اند و چهار بانک دیگر نیز آزمون‌هایشان را با موفقیت به اتمام رسانده و به زودی این خدمت را ارائه خواهند داد. به گفته‌ی وی، استفاده از چک دیجیتال در حال افزایش بوده و بانک‌ها در حال بهبود فرآیندها و سامانه‌های خود برای راحتی مشتریان در استفاده از این محصول هستند. این تحولات می‌تواند خدمات حوزه چک را بهبود بخشد و به‌ویژه نقد شدن چک را به‌صورت غیرحضوری ممکن سازد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ۵۳ هزار نفر در کشور از چک دیجیتال استفاده می‌کنند و این ۵۳ هزار نفر ۱۸۴ هزار برگ دیجیتال را صادر کرده‌اند. این برگ‌های چک در واقعیت حالت مجازی دارند و برگ چک فیزیکی ندارند. ۱۵۹ هزار برگ از این چک‌ها در شبکه بانکی نقد شده‌اند و ۳۳۴ برگ به علت عدم تطابق با موازین ارائه‌شده، برگشت خورده‌اند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره بانک‌های ارائه‌دهنده چک الکترونیکی افزود: ۱۱ بانک چک دیجیتال را عملیاتی کرده‌اند و چهار بانک ملی، آینده، مهر اقتصاد و سپه هم آزمون‌هایشان را با موفقیت به اتمام رسانده‌اند. این چهار بانک در ایام آینده این خدمت را به مشتریان خود ارائه خواهند کردند. همچنین، دو بانک مسکن و خاورمیانه نیز در حال نهایی کردن آزمون‌ها هستند تا به بانک‌های دارنده چک دیجیتال اضافه شوند.

محرمیان توضیح داد: نکته‌ای که بسیار مهم است، این است که افرادی که چک دیجیتال دریافت می‌کنند، باید بتوانند آن را در همه بانک‌ها نقد کنند. بنابراین بانک‌ها دو کار اصلی انجام می‌دهند؛ اول اینکه در فضای مجازی، مانند موبایل‌بانک و اینترنت، تمام بانک‌ها باید بتوانند چک دیجیتال صادر شده توسط سایر بانک‌ها را نقد کنند تا این پشتیبانی به تدریج در بانک‌های مختلف فراهم شود.

وی افزود: دومین کار در فضای فیزیکی و شعب است. در حال حاضر تعداد زیادی از افراد با فرهنگ چک دیجیتال آشنا نیستند. اگر یک شخص می‌خواهد چک دیجیتال دریافت کند، فرد گیرنده باید بتواند در شعبه بانک خود چک را به حساب خود واریز کرده و این را به اصطلاح نقد کند. اگر بانک نتواند این چک دیجیتال را پشتیبانی کند، ممکن است این موضوع باعث کاهش استفاده از چک دیجیتال شود و فرآیند انتقال پول با کمبودی مواجه گردد.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهار کرد: از مهر ماه سال گذشته، بخشنامه‌های مختلفی را به بانک‌ها صادر کردیم و فرآیندهایی را که بانک‌ها بتوانند چک دیجیتال را بدون نیاز به کاغذ در شعبه نقد کنند، به شعبه‌ها ابلاغ کردیم. برخی از بانک‌ها اعلام کرده‌اند که فناوری‌های لازم را فراهم کرده‌اند و برخی دیگر با تاخیر این کار را انجام داده‌اند. از نظر فنی این امکان برای تمام بانک‌ها وجود دارد. از ابتدا هم راه‌حلی را که بتوانند با همان سامانه‌ها چک‌ها را نقد کنند، به بانک‌ها اعلام کردیم.

محرمیان افزود: در حال حاضر از بانک‌ها خواسته‌ایم تا در شعبه‌های خود، این فرآیند را اجرا کنند و بهانه‌ای برای عدم ارائه این سرویس در شعبه‌ها نخواهند داشت. این موضوع باعث شده که تمام بانک‌ها تجهیزات لازم را فراهم کنند و قابلیت اجرای این عملیات را داشته باشند.

محرمیان تأکید کرد: ما از مسئولان بانکی می‌خواهیم تا سریعاً مقررات و بخشنامه‌های مربوط به چک دیجیتال را در داخل بانکها عملیاتی کنند و جلسات آموزشی لازم را برای کارکنان شعب برگزار کنند. همه شعب بانک‌ها باید چک دیجیتال را بپذیرند و تمام فرآیندها برای همه بانک‌ها اعلام شود. از این پس، اگر با بانکی روبرو شویم که این سرویس را پشتیبانی نکند، مجبور خواهیم شد اقدامات انضباطی را آغاز کنیم. امیدواریم این تغییرات ظرف چند روز آینده اجرا شود.

وی افزود: اگر هر فردی مشکلی در استفاده از چک الکترونیک در سامانه‌ها یا شعب بانکی داشته باشد، می‌تواند مشکلات خود را از طریق شماره تلفن ۲۷۰۶، که شماره ارتباطات مردمی بانک مرکزی است، اعلام کند. این موارد سپس جمع‌بندی و پیگیری خواهند شد.

بانک مرکزی آبان‌ماه سال گذشته از خدمت «چک الکترونیک» رونمایی کرد. چک الکترونیک نوعی چک جدید است که در عملکرد و نقدشوندگی بهبودهای قابل توجهی دارد و با یک امضای الکترونیکی اعتبار می‌یابد. این سرویس از قوانین چک کاغذی پیروی می‌کند و توسط بانک مرکزی به عنوان گامی به سوی مدرنیته و افزایش امنیت در تعاملات مالی معرفی شده است.

واضح آرشیو وب فارسی::




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: ]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن