سرپرست هیأت اعزامی دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در بیست و دومین نشست مجمع کارگروه حسابرسی زیست محیطی سازمان اینتوسای در فنلاند، در میان حضور مقامات جهانی و نمایندگان دولتی و غیردولتی، تجربیات و سیاستهای دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در زمینه حسابرسی زیست محیطی را معرفی کرد.
سرپرست دیوان محاسبات کشور، به تأکید بر جایگاه برجسته دیوان محاسبات در نظارت بر حسابرسی دولتی و نقش پارلمان، اعلام کرد که دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران حسابرسی زیستمحیطی را در برنامه کار خود قرار داده است. این نوع حسابرسی، با هدف اطمینان از رعایت الزامات قانونی محیط زیست در سه حوزه حسابرسی مالی، عملکرد و پایبندی انجام میشود.
مسئول حقوقی، امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور، با تأکید بر اهمیت محیط زیست در اسلام و قرآن کریم، و توجه به تنوع زیستی ملی در سندهای بالادستی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت که رهبر معظم انقلاب در دو محور از سیاستهای کلی محیط زیست به موضوع تنوع زیستی ملی توجه کردهاند. این محورها شامل حفاظت، مدیریت و برنامهریزی مستدام، بهبود و حفظ زیستگاهها، استفاده مؤثر و پایدار از منابع طبیعی و توسعه پایدار است. این سیاستها به منظور بهرهبرداری مسئولانه و پایدار از منابع طبیعی و حفاظت از آنها، بخشی از سیاستهای کلی محیط زیستی هستند.
وی اظهار کرد: اخیراً رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، توصیههایی در زمینهی توسعه دریا محور (BLUE ECONOMY) را به دولت ایران دادهاند. در این راستا، دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران نیز برای سیاستگذاری و اجرای این سیاستها در زمینه حسابرسی زیست محیطی، به دستور رهبری عالی اقتصادی کشور اقدام کرده است.
سرپرست هیأت اعزامی دیوان محاسبات در پایان تاکید کرد: دیوان محاسبات ایران، با تأکید بر توجه به سیاستها و تصمیمات رهبر معظم انقلاب، آماده است تا در پروژه جدید حسابرسی تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی در کارگروه حسابرسی زیست محیطی اینتوسای، نقش ویژهای ایفا نماید و تجربیات خود را به اشتراک بگذارد.