معاون فنی و امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی درباره اجرای افزایش سن بازنشستگی صحبت کرده است. او گفته است که این افزایش سن بازنشستگی بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه از اول فروردینماه سال ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد. برای اینکه این افزایش سن بازنشستگی عملی شود، نیاز به تدوین و ابلاغ آییننامه داریم.
او درباره موافقت شورای نگهبان با افزایش سن بازنشستگی توضیح داده است که بر اساس این قانون، بیمهپردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت داشته باشند، به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمیشود. اما برای بیمهپردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند، به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه میشود. برای بیمهپردازان با ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت، به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه میشود. و برای بیمهپردازانی که مطابق قوانین تا ۱۵ سال سابقه خدمت دارند، به سنوات اشتغال آنان پنج سال اضافه میشود.
معاون فنی و امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: قانونگذار در این قانون شرطی قید کرده است که هر فرد میتواند با رعایت قوانین قبلی، بازنشسته شود. به طور مثال، فرض کنید یک خانم با ۴۲ سال سن و ۲۰ سال سابقه اشتغال در سال آینده درخواست بازنشستگی میکند. او باید حدود سه ماه اضافه کار کند و سپس زودتر از زمان موعد بازنشسته شود.
فرمول محاسبه مستمری او به این صورت است که «سنوات سوابق» بر «سنوات الزامی اشتغال» تقسیم میشود و مبلغی از حقوق فرد کسر میشود. اما این قانون امتیازاتی دارد. به عنوان مثال، قانونگذار به مخرج کسر دست نزده است، بنابراین اگر فرد بیشتر کار کند، میزان کسر در جای خود باقی میماند و البته بیشتری مستمری دریافت خواهد کرد. همچنین هرکس میتواند براساس قوانین قبلی و با رعایت نسبت اشتغال به نسبت الزام اشتغال، درخواست بازنشستگی دهد.
محمدی، مزیت دیگر این قانون را اینگونه توضیح داد که در برخی دستگاهها و نهادها، وقتی افراد به ۳۰ سال سابقه خدمت میرسند، باید بازنشسته شوند، اما در این قانون گفته شده که فرد میتواند با اجازه دستگاه، به اشتغال خود ادامه دهد.
وی در ادامه درباره وضعیت دقیق این قانون نیز اظهار کرد که قانون برنامه توسعه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد. البته اجرای ماده ۲۹ و شرایط بازنشستگی منوط به آئیننامه بوده ولی عملیاتی شدن از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۳ خواهد بود.